Maggan har fått sin första tonårsfinne klämd...

Har varit hos veterinären idag och checkat Maggan. Först fick hon klorna klippta och därefter fick hon analsäckarna tömda, de var tydligen överfulla med illaluktande gojja.
Att hon luktat illa har vi märkt men de där säckarna ska hon tömma varje gång hon bajsar men tydligen har hon inte gjort detta.

Efter denna lilla behandling fick hon finnen på ryggen klämd...det var bara en massa kladd att trycka ut så det var ingen större fara med den knutan.

Däremot ska knutan på magen opereras bort, det var ingen finne utan tydligen en knuta som hundar kan få, goda eller elaka, som dessutom kan sprida sig inne i kroppen till främst lungorna.
Hon röntgade lungorna för att se om det hade spridit sig dit men som tur är var det ingen fara.

Tänderna fick jag info om att de ka borstas varje dag - visste väl det men hur många gör det på sina hundar?? Ska nu börja med detta, vi tar båda barnen (alice och maggan) samtidigt på kvällen så blir det väl rutin det också.

Den 4 november ska hon läggas in över dagen. Undrar vad detta kalas slutar på, det blir förmodligen inga julklappar till Maggan de närmsta åren...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad skönt att det inte var någon fara med henne,
Hoppas hon mår bra nu
Hom kan få ett ben av oss i julklapp så ska hon nog klara sig ( ler )

Kram Christina